Franca Eurlings-Tonnaer heeft samen met de basisschool El Habib een droomboom gemaakt. Elke ballon in de boom staat symbool voor een droom, een droom voor de politiek. Samen met de school verzamelt Franca Eurlings-Tonnaer dromen in de droomboom en op deze website.

Op het einde van de dag telde de boom meer dan 400 dromen.

De ‘Droomboom’ is nog enige tijd te bezichtigen bij de basisschool. De droomboom actie is een onderdeel van haar campagne richting de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. Franca Eurlings-Tonnaer staat op plaats 26 van de kandidatenlijst van D66. Franca Eurlings: “In de politiek wordt te veel geklaagd over wat er fout gaat. Ik vind het belangrijk het goede voorbeeld te geven en met een positieve blik naar toekomst te kijken: hoe kan het wel? Ik ga voor kansen voor iedereen en goed onderwijs is hierin noodzakelijk. Daarom is de samenwerking met excellente school El Habib, één van de 10 voorbeeld scholen van Nederland, zo mooi.”

El Habib is een islamitische basisschool gelegen in de Maastrichtse wijk de Pottenberg. De school is in 2011 door de Inspectie van het Onderwijs geportretteerd als één van de 10 voorbeeldscholen op het gebied van taalonderwijs. In 2012 is de school door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap  bekroond tot ‘excellente school’ vanwege zeer goede schoolresultaten. En RTL Nieuws heeft in 2016 de school uitgeroepen tot één van de beste basisscholen van Nederland. Zelf verklaren ze het succes door de betrokkenheid en goede samenwerking van het team en ouders. Ook krijgen kinderen op deze basisschool meer lesuren en is er veel aandacht voor taalverrijking.

Iedere (onderwijs of zorg) instelling die ook graag een droomboom wenst kan deze aanvragen bij Franca Eurlings-Tonnaer. Dit kan door een mail te sturen naar: FrancaEurlings@gmail.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>